חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק הפ"ב 40442-12-12

: | גרסת הדפסה
הפ"ב
בית המשפט המחוזי בחיפה
40442-12-12
13.2.2013
בפני :
ש' וסרקרוג ס' נשיאה

- נגד -
:
גב' אנליה גורביץ
עו"ד אפרת קוריטני
:
ד"ר אמיר עובייד
פסק-דין

1.         הבקשה בפניי היא לאישור פסק-בוררות שניתן על ידי חברי בית דין חברים, שמונו כבוררים (ד"ר א' ח'ורי-אב"ד, ד"ר ח' לישינסקי וד"ר י' מירסקי, להלן: הבוררים ), על ידי ועדת הבוררות של ההסתדרות לרפואת שיניים בישראל.

            פסק הבוררות ניתן ביום 9/8/2010, ולפיו חויב המשיב לשלם למבקשת סכום של 14,491 ש"ח, בתוך 30 ימים ממועד מתן הפסק (להלן: פסק-הבוררות ).

2.         אין חולק כי המשיב הוא חבר בהסתדרות לרפואת שיניים בישראל, וזאת מנובמבר 1988 (נספח א' לבקשה).

המשיב קיבל הודעה על הליך הבוררות, וזימון כדין לישיבה שהתקיימה ביום 6/8/10. הודעת הזימון נשלחה למשיב ביום 5/7/10 (נספח ו' לבקשה). ביום 2/8/10 הודיע המשיב לבוררים שלא יהיה נוכח בדיון בשל חופשה בחו"ל ומאחר שלא הצליח לדחות את הנסיעה, נתן הסכמתו כי הדיון יתקיים בהעדרו, וכי יקבל כל החלטה שתינתן, תוך הדגשה שכל החומר גם נשלח לחב' הביטוח כלל למחלקת ביטוח אחריות מקצועית (נספח ז' לבקשה).

3.         למרות שהסכם הבוררות חתום רק על ידי המבקשת, יש לראות הסכם הבוררות כמחייב את המשיב, הן מכוח היותו חבר בהסתדרות הרפואית והתקנון הרלוונטי חל עליו, והן מן הטעם שעל פי נספח ז' של הבקשה, הביע למעשה המשיב הסכמתו המלאה לניהול הליך הבוררות.

4.         הדיון בפני הבוררים התקיים בהעדרו של המשיב וניתן פסק בוררות כמפורט לעיל. הודעה על מתן פסק הבוררות הומצאה למשיב וכן דרישה לביצוע פסק הבוררות במכתב דרישה מיום 1/5/11 (נספח י' לבקשה).

            למרות האמור, לא שולם סכום החיוב בפסק הבוררות.

5.         לכאורה, לא הייתה מניעה בהסתמך על פסק הבוררות לפנות לחב' ביטוח כלל, כדי לנסות ולבצע את מימוש פסק הבוררות, ואולם כדי לאפשר פניה כזו גם לחב' הביטוח, יש צורך באישורו של פסק הבוררות כפסק דין.

6.         הבקשה בתיק זה הוגשה על ידי המבקשת ביום 20/12/12. ההמצאה של הבקשה, לרבות עותק פסק-הבוררות, בוצעה ביום 7/1/13, בדואר רשום, וזאת לאחר שפסק הבוררות הומצא לו עוד ביום 10/8/10 (נספח ט').

לאור ההמצאה כדין, ובהעדר כל בקשה לביטולו של פסק-הבוררות, עד למועד פסק דין זה, ומאחר שחלף גם המועד הנקוב בסעיף 27 לחוק (ראה תקנה 10 לתקנות סדרי הדין בענייני בוררות, תשכ"ט-1968), לצורך הגשת בקשה לביטולו של פסק-הבוררות, ממועד המצאתו, יש להיעתר לבקשה.

7.         אשר על כן, בהתאם לסעיף 23 לחוק הבוררות, תשכ"ח-1968, ניתן בזה פסק-דין המאשר את פסק-הבוררות, ולפיו:

אני מחייבת את המשיב לשלם למבקשת סכום של 14,491 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום מתן פסק הבוררות (9/8/2010) ועד התשלום המלא בפועל.

כמו כן אני מחייבת את המשיב לשלם למבקשת הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד בגין בקשה זו בסכום כולל של 3,000 ש"ח, בתוך 30 ימים מהיום.

המזכירות תמציא העתק פסק-הדין לצדדים.

ניתן היום,  ג' אדר תשע"ג, 13 פברואר 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>